Rzut pionowy do gory
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 5
- Rejestracja: 04 gru 2020, 21:03
- Podziękowania: 1 raz
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
Rzut pionowy do gory
Ciało wyrzucono pionowo do góry z prędkością \(v_0\) i wzniosło się ono na wysokość \(h\). Na jaką wysokość wzniesie się ciało jeżeli wyrzucimy z prędkością dwa razy większą. Bardzo proszę o rozpisanie,abym mogła zrozumieć. Jestem zielona z fizyki xdd. Z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 10 gru 2020, 12:13 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości, prawy alt Ci się zepsuł?
Powód: poprawa wiadomości, prawy alt Ci się zepsuł?
- Jerry
- Expert
- Posty: 3532
- Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
- Podziękowania: 50 razy
- Otrzymane podziękowania: 1939 razy
Re: Rzut pionowy do gory
Tyle to, chyba, nawet ja pamiętam
\({mv_0^2\over2}=mgh\wedge {m(2v_0)^2\over2}=mgh_x\)
i wystarczy podzielić stronami...
Pozdrawiam
PS. Nie dubluj wątków!
\({mv_0^2\over2}=mgh\wedge {m(2v_0)^2\over2}=mgh_x\)
i wystarczy podzielić stronami...
Pozdrawiam
PS. Nie dubluj wątków!
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Rzut pionowy do gory
dobrze masz
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl