Zadanie z fizyki

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
xxlkuba1234
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 01 gru 2020, 12:41
Płeć:

Zadanie z fizyki

Post autor: xxlkuba1234 »

Pojazd jadąc ruchem jednostajnie opóźnionym, prostoliniowym zmniejszył prędkość od vo= 40m/s do v=24 m/s w czasie t=10s.

a) Oblicz prędkość
pojazdu po trzech
sekundach ruchu

b) Oblicz drogę
przebytą
w drugiej sekundzie
ruchu
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Zadanie z fizyki

Post autor: korki_fizyka »

Czy wiesz co to jest zależność wprost i odwrotnie proporcjonalna?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ