popyt i podaz

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anetaha01
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 10 lis 2020, 10:29

popyt i podaz

Post autor: anetaha01 »

Witam, prosze o pomoc z tym zadaniem

Równowaga rynkowa określona jest przez punkt P=24 oraz Q=50. Gdyby cena wynosiła 40j., to
wielkość popytu wynosiłaby 30, a wielkość podaży 90. W wyniku wzrostu dochodów konsumentów
punkt równowagi przesunął się do poziomu P=28 oraz Q=60. Wyznacz liniową funkcję popytu i
podaży.
ODPOWIEDZ