Lista kroków

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Pawm32
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 513
Rejestracja: 01 kwie 2020, 18:51
Podziękowania: 191 razy

Lista kroków

Post autor: Pawm32 »

#include <iostream>
using namespace std;
int i;
int main()
{int d;

int n;
cout<<"n-liczba elementow tablicy. Podaj n:"<<'\t';
cin>>n;
double A[n];

for(int i=0; i<n; i++)
{
cout<<"A["<<i<<"] ";
cin>>A;
}
cout<<endl;
cout<<"PRZED SORTOWANIEM:"<<endl;
for(int i=0; i<n; i++)
cout<<A<<'\t';
for (int j=n-2; j>=0; j--)
{
d=A[j];
i=j+1;
while((i<n)&& (d>A))
{
A[i-1]=A;
i++;
}
A[i-1]=d;
}
cout<<endl;
cout<<"PO SORTOWANIU:"<<endl;
for(int i=0; i<n; i++)
cout<<A<<'\t';
}
Jak napisać listę kroków do tego programu szczególnie do samego sortowania?
ODPOWIEDZ