1 zadanie o energii, 2 zadania o odległości

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Lucifer109
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 18 wrz 2020, 11:50

1 zadanie o energii, 2 zadania o odległości

Post autor: Lucifer109 »

Witam mam 3 zadania. Fajnie by było jakby jakaś dobra duszyczka do 23 by dziś rozwiązał - trochę pilne.

1. Pocisk artyleryjski wylatuje z lufy z \(V_{0}=1000\frac{m}{s}\) pod kątem alfa=55stopni do poziomu. Obliczyć teoretyczny zasięg strzału oraz max wysokość wzniesienia ponad poziom. Zagadnienie rozwiażyć nie uwzględniając oporu powietrza

2. Znaleźć v mezonu jeśli jego Energia całkowita jest 10 razy większa od energii spoczynkowej.

3. Samolot leci na wysokości h=4000m nad powierzchnią ziemi z prędkością v=500km/h. W jakiej poziomej odległości Xo od pnk. B należy wyrzucić z samolotu pocisk aby uderzył on w pkt. B.
Lucifer109
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 18 wrz 2020, 11:50

Re: 1 zadanie o energii, 2 zadania o odległości

Post autor: Lucifer109 »

Z góry przepraszam za kiepski temat zadań. Ale z fizyki to jestem dość mierny i nawet tutaj nie umiem edytować swojego tematu tutaj więc pisze w odpowiedzi.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: 1 zadanie o energii, 2 zadania o odległości

Post autor: korki_fizyka »

Skoro jesteś taki kiepski, to naucz sie jednego, że wklepując treść zadań w google na 90% znajdziesz gotowca :D
1. https://epodreczniki.open.agh.edu.pl/ti ... ko%C5%9Bny
2. https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=383292
3. zrób to sam
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ