Znajdź równanie płaszczyzny
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Znajdź równanie płaszczyzny
Znaleźć równanie płaszczyzny prostopadłej do wektora \([A, B,C]\) i odległej o \(d\) od punktu \(P(x_0, y_0,z_0)\)
Ostatnio zmieniony 16 cze 2020, 11:31 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości;
Powód: poprawa wiadomości;
- Jerry
- Expert
- Posty: 3894
- Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
- Podziękowania: 55 razy
- Otrzymane podziękowania: 2073 razy
Re: Znajdź równanie płaszczyzny
\(\pi\colon Ax+By+Cz+D=0\) i \(D\) takie, że \(d(P,\pi)=d\), to znaczy \(
\frac{| Ax_0+By_0+Cz_0+D|}{\sqrt{A^2+B^2+C^2}}=d\)
Pozdrawiam
PS. Kminisz coś z tej analitycznej?
\frac{| Ax_0+By_0+Cz_0+D|}{\sqrt{A^2+B^2+C^2}}=d\)
Pozdrawiam
PS. Kminisz coś z tej analitycznej?
Pisanie postów - pomoc (wersja obrazkowa).
Podziękuj osobie, której post Ci pomógł, klikając na ikonkę
.
Podziękuj osobie, której post Ci pomógł, klikając na ikonkę