Prosta l jako krawędź

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
2001
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 52
Rejestracja: 17 maja 2019, 08:28
Podziękowania: 30 razy

Prosta l jako krawędź

Post autor: 2001 »

Prostą \(l\) przedstawić jako krawędź przecięcia płaszczyzn równoległych do osi OX i OY.
\[l : \begin{cases}
x = 3 + 5t\\
y = 7 − 4t\\
z = −6 + t\end{cases}\]
Ostatnio zmieniony 15 cze 2020, 11:48 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości; pora najwyższa, abyś pisał/a formy matematyczne w kodzie LaTeX
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3550
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 1954 razy

Re: Prosta l jako krawędź

Post autor: Jerry »

Jedną z płaszczyzn rozpina \(\vec{v_l}=[5,-4,1]\) oraz \(\vec i =[1,0,0]\); drugą \(\vec{v_l}=[5,-4,1]\) oraz \(\vec j =[0,1,0]\)
i każda z nich przechodzi przez punkt \((3,7,-6)\). Dalej jak w poprzednich wątkach

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ