Obliczyć napreżenia w drucie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ROM
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 14 cze 2020, 11:51
Podziękowania: 1 raz

Obliczyć napreżenia w drucie

Post autor: ROM »

Błagam Bardzo Proszę o pomoc na wtorek mam zaliczyć przedmiot Zadanie: Stalowy drut o średnicy 5mm obciążono siłą 20 kN. Oblicz naprężenia w drucie. Czy te naprężenia są mniejsze od naprężeń dopuszczalnych jeżeli drut był ze stali St3.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Obliczyć napreżenia w drucie

Post autor: korki_fizyka »

http://student.uci.agh.edu.pl/~wytrzm/2 ... /2-3-1.htm w szkole podstawowej takie zadania? :D
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ROM
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 14 cze 2020, 11:51
Podziękowania: 1 raz

Re: Obliczyć napreżenia w drucie

Post autor: ROM »

korki_fizyka pisze: 15 cze 2020, 11:33 http://student.uci.agh.edu.pl/~wytrzm/2 ... /2-3-1.htm w szkole podstawowej takie zadania? :D
Technikum samochodowe klasa pierwsza -jeśli możesz pomóż proszę
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Obliczyć napreżenia w drucie

Post autor: korki_fizyka »

\(p = \frac{F}{S} =\frac{4F}{\Pi \cdot d^2}=..\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ROM
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 14 cze 2020, 11:51
Podziękowania: 1 raz

Re: Obliczyć napreżenia w drucie

Post autor: ROM »

Bardzo, Bardzo dziękuję
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Obliczyć napreżenia w drucie

Post autor: korki_fizyka »

ROM pisze: 16 cze 2020, 10:18 Bardzo, Bardzo dziękuję
= "łapka" :)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ