Moment bezwładności

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
franco11
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 152
Rejestracja: 01 maja 2016, 07:18
Podziękowania: 80 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Moment bezwładności

Post autor: franco11 »

Obliczyć moment bezwładności względem osi y dla obszaru ograniczonego funkcjami \(y=x+2 \) oraz \(x=y^2\) oraz osią Ox.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6281
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1524 razy
Płeć:

Re: Moment bezwładności

Post autor: korki_fizyka »

\(M_y = \rho \int xf(x) dx\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
franco11
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 152
Rejestracja: 01 maja 2016, 07:18
Podziękowania: 80 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Re: Moment bezwładności

Post autor: franco11 »

można prosić coś wiecej
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6281
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1524 razy
Płeć:

Re: Moment bezwładności

Post autor: korki_fizyka »

Wyznacz granice całkowania.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ