Oblicz pierwiastki liczb zespolonych

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Adrian47
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 30 sty 2020, 10:31
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Oblicz pierwiastki liczb zespolonych

Post autor: Adrian47 »

Witam, kilka przykładów do obliczenia:
  • \(z = \sqrt{-2}\)
  • \(z = \sqrt[6]{1}\)
  • \(z = \sqrt{i}\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Oblicz pierwiastki liczb zespolonych

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ