Zadanie mnożenie (nawiasy).

Ułamki, skala, procenty, wyrażenia algebraiczne.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
eski
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 01 kwie 2020, 15:56
Płeć:

Zadanie mnożenie (nawiasy).

Post autor: eski »

Witam
Czy dobrze rozwiązuje te zadanie?
3+ 2x3 +2(3x2-6) +3= 3+ 2x3+2 (0)+3 = 3+ 6+0+3=12
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2967
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1305 razy
Płeć:

Re: Zadanie mnożenie (nawiasy).

Post autor: kerajs »

Tak. To zadanie rozwiązałeś prawidłowo.
ODPOWIEDZ