Witam, mam problem z zadaniem !!
w załączniku, są podane dane i szukane.
https://tinypic.pl/7frbocclkjq0
https://tinypic.pl/sxln6pwdac57
Zrobiono:
1.Wyznaczono kierunki sił biernych, założono ich zwroty dla ciała 1 i 2 , kierując się działaniem siły czynnej P
2.Przyjęto prostokątny układ współrzędnych.
Pozostało do zrobienia:
3. Należy określić kąty między siłami i osiami
4. Napisać analityczne warunki równowagi- suma rzutów wszystkich sił na oś x i y musi być równa zero dla każdego podukładu z osobna.
5. Rozwiązać układ czterech równań z czterema niewiadomymi.
Tarcie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6270
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Tarcie
Co kilka dni wklejasz to samo zadanie, jak wreszcie umieścisz je w odpowiednim dziale, to moze ktoś ci pomoże.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Expert
- Posty: 6270
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Tarcie
To problem nie jest na poziomie szkoły średniej ani podstawowej chyba zdajesz sobie z tego sprawę?
Wypadało by przed opublikowaniem czegoś zapoznać się z https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12617
Wypadało by przed opublikowaniem czegoś zapoznać się z https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12617
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Expert
- Posty: 6270
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Tarcie
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl