Zbiory

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
maniana222
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 28 gru 2009, 11:27

Zbiory

Post autor: maniana222 »

Wypisz elemęty zbioru A gdy:
a) A={ x:x \(\in\) N \(\wedge\) x \(\le\) 9
b) A={ x:x \(\in\) C \(\wedge\) -3 \(\le\) x < 3
c) A={ x:x \(\in\) C \(\wedge\) -2 \(\le\) x \(\le\) 3
d) A={ x:x \(\in\) N \(\wedge\) x \(\le\) 1
agulka
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 418
Rejestracja: 29 wrz 2009, 00:54
Otrzymane podziękowania: 123 razy

Post autor: agulka »

a) A={1,2,3,4,5,6,7,8,9}
b) A={-3,-2,-1,0,1,2}
c) A={-2,-1,0,1,2,3}
d) A={1}
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

agulka pisze:a) A={1,2,3,4,5,6,7,8,9}
b) A={-3,-2,-1,0,1,2}
c) A={-2,-1,0,1,2,3}
d) A={1}
W dzisiejszej matematyce (podręcznikowej) liczba zero jest uważana za naturalną.
0 € N
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
maniana222
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 28 gru 2009, 11:27

Post autor: maniana222 »

Bardzo wam dziękuje :D
ODPOWIEDZ