wykaż, że liczby ...

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
RedSun92
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 90
Rejestracja: 20 mar 2010, 14:30
Podziękowania: 9 razy

wykaż, że liczby ...

Post autor: RedSun92 »

Wykaż, że liczby: \(x= \frac{2}{3-2 \sqrt{2} }+ \frac{3}{3+2 \sqrt{2} } i y=2 \sqrt{2} -15\) są liczbami przeciwnymi
Ostatnio zmieniony 24 mar 2010, 14:32 przez RedSun92, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

i co dalej?
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ