Obwody elektryczne
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 1
- Rejestracja: 04 kwie 2020, 22:16
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 6270
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Obwody elektryczne
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: Obwody elektryczne
Zakładając że dane są \(E,R_1,R_2,R_3\) to:
\(J_1= \frac{E}{R_1+ \frac{R_2R_3}{R_2+R_3} } \\
U_1=J_1R_1\\
U_2=U_3=E-U_1\\
J_2= \frac{U_2}{R_2} \\
J_3= \frac{U_3}{R_3}\)
\(J_1= \frac{E}{R_1+ \frac{R_2R_3}{R_2+R_3} } \\
U_1=J_1R_1\\
U_2=U_3=E-U_1\\
J_2= \frac{U_2}{R_2} \\
J_3= \frac{U_3}{R_3}\)