Przedziały

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
karol1231
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 30 mar 2020, 22:25
Podziękowania: 1 raz

Przedziały

Post autor: karol1231 »

Zad 3. Jeżeli B-A=(2;4) i A∩B=〈4;5〉 , to:
1.A=(2;5〉
2.B=(2;5〉
3.A=〈2;5〉
4.B=〈2;5〉
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3533
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1939 razy

Re: Przedziały

Post autor: Jerry »

Z podanych zbiorów nie wynika jednoznacznie \(A\)
\(B=(B\setminus A)\cup(A\cap B)=(2;\ 5\rangle\)
karol1231
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 30 mar 2020, 22:25
Podziękowania: 1 raz

Re: Przedziały

Post autor: karol1231 »

Jerry pisze: 01 kwie 2020, 01:20 Z podanych zbiorów nie wynika jednoznacznie \(A\)
\(B=(B\setminus A)\cup(A\cap B)=(2;\ 5\rangle\)
A da się jakoś zapisać rozumowanie co kolwiek by nie było samej odpowiedzi
karol1231
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 30 mar 2020, 22:25
Podziękowania: 1 raz

Re: Przedziały

Post autor: karol1231 »

karol1231 pisze: 01 kwie 2020, 01:25
Jerry pisze: 01 kwie 2020, 01:20 Z podanych zbiorów nie wynika jednoznacznie \(A\)
\(B=(B\setminus A)\cup(A\cap B)=(2;\ 5\rangle\)
A da się jakoś zapisać rozumowanie co kolwiek by nie było samej odpowiedzi
Juz sobie poradziłem
ODPOWIEDZ