Wtam, nie wiem czy chodzi tu tylko o liczby naturalne i całkowite,czy może w ogóle o coś innego
Określ słowami zbiór,nie wymieniając jego elemętów.
a) A = {0,1,2,3}
b) B = {1}
c) C = {1,3,9,27,81,...}
d) D = {...,-3,-2,-1,0,1,2,3...}
Można tak:
A- zbiór liczb naturalnych mniejszych od 4.
B- zbiór wspólnych naturalnych dzielników liczb 12 i 13
C- zbór naturalnych potęg liczby 3
D- zbiór liczb całkowitych
Dziękuje bardzo
Ale mam jeszcze małe pytanie jeśli można odnośnie podpunktu "b" dlaczego {1} jest określone jako wspólny zbiór dzielników akurat tylko tych dwuch liczb 12 i 13 ?