Zadanie z kombinatoryki
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Zadanie z kombinatoryki
Cześć wszystkim. pomóżcie prosze. Zadanie:Test posiada 15 pytań. Na każde pytanie są dwie odpowiedzi. Ile jest kombinacji żeby trafić na wszystkie odpowiedzi prawidłowo.
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: Zadanie z kombinatoryki
Jest tylko jeden taki układ, niezależnie od tego czy test jest jednokrotnego, czy wielokrotnego wyboru.
Sądzę, że treść zadania jest trochę inna.
Sądzę, że treść zadania jest trochę inna.
Re: Zadanie z kombinatoryki
Napisałam to swoimi słowami bo nie mam akurat tego zadania koło siebie. Chodzi o działanie ile możliwości(kombinacji) może być w takim teście. No jest test 15 pytań dwie odpowiedzi. Każdy uczeń oddał test z innymi odpowiedziami. ilu uczni było na tym egzaminie?może w ten spodob
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: Zadanie z kombinatoryki
Uczniów biorących udział w egzaminie było:
\(2^{15}=32768\) dla testu jednokrotnego wyboru (przy każdym pytaniu wybrana została dokładnie jedna z odpowiedzi)
\(4^{15}=(32768)^2=1073741824\) dla testu wielokrotnego wyboru.
Ciekawe w której sali odbywał się ten egzamin?
\(2^{15}=32768\) dla testu jednokrotnego wyboru (przy każdym pytaniu wybrana została dokładnie jedna z odpowiedzi)
\(4^{15}=(32768)^2=1073741824\) dla testu wielokrotnego wyboru.
Ciekawe w której sali odbywał się ten egzamin?