Wyznacz zbiory

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Kowal1998
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 122
Rejestracja: 18 lis 2017, 21:17
Podziękowania: 40 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Wyznacz zbiory

Post autor: Kowal1998 »

\(A \cup B, A \cap B, A\B, B\A\)

c) A={a, {a,{a}}} B={a, {a}}

Czy dobrze wyznaczyłem

\(A\cup B\) = {a, {a}, {a,{a}}}
\(A\cap B\)={a}
A\B= { { a {a}}}
B\A = {{a}}
adjw
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 10 gru 2019, 00:58
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Kontakt:

Re: Wyznacz zbiory

Post autor: adjw »

Obrazek/home/karotero/Pobrane/Screenshot_2019-12-13 MegaMatma Rachunek zbiorów wzory.png
Obrazek/home/karotero/Pobrane/Screenshot_2019-12-13 MegaMatma Rachunek zbiorów wzory(1).png
zgodnie z tym jaka jest treść zadania i twoje obliczenia , na podstawie w/w obrazów jest dobrze.
[b][/b]Andrzej Dariusz Woszczyński
500-596-908
22 120-17-71
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9162 razy

Re: Wyznacz zbiory

Post autor: Galen »

\( B \subset A\\A \cup B=A\\A \cap B=B\\A \bez B= \left\{a \right\}\\B \bez A= \emptyset \)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ