Potrzebna pomoc z mechaniki/statyki - cześć I

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
oil
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 26 lis 2019, 11:15
Płeć:

Potrzebna pomoc z mechaniki/statyki - cześć I

Post autor: oil »

Dzień Dobry
Potrzebuję pomocy w rozwiązaniu zadań ze statyki.
Czy jest jakaś dobra duszyczka która pomoże to rozwiązać :?

Wpiszę treść zadań tutaj
Zad. 2
Jaki kąt utworzą miedzy sobą dwie składowe P i Q siły R, jeżeli P=Q=R

Zad.3
Siłę R rozłożyć na składowe P i Q tak aby były do siebie prostopadłe a ich wartości spełniały proporcje P/Q = m/n

Zad. 4
Wyznaczyć wypadkową metodą równoległoboku, kąt Alfa = 120 stopni

tutaj jest część graficzna do pytań https://zapodaj.net/a5bbe7a82e33b.jpg.html

Pozdrawiam
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Potrzebna pomoc z mechaniki/statyki - cześć I

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ