Wyznaczanie siły elektromotorycznej ogniwa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Oskardes
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 09 paź 2019, 13:40
Płeć:

Wyznaczanie siły elektromotorycznej ogniwa

Post autor: Oskardes »

Cześć. Muszę przygotować wstęp teoretyczny na laboratoria na temat ,,Wyznaczanie siły elektromotorycznej ogniwa". Zastanawiam się nad jednym z pytań i nie mogę wymyślić odpowiedzi na nie.
5. Przedstawić na wykresie zmiany potencjału wzdłuż oczek obwodu elektrycznego wykorzystywanego w ćwiczeniu.
Tutaj adres do ćwiczenia:
http://kfich.am.szczecin.pl/images/imag ... ogniwa.pdf
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Wyznaczanie siły elektromotorycznej ogniwa

Post autor: korki_fizyka »

Po co dublujesz tematy ?
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=28&t=88385

jesteś tu już 10 dni wiec wartałoby stosować sie do regulaminu:
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=29&t=12617
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Oskardes
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 09 paź 2019, 13:40
Płeć:

Re: Wyznaczanie siły elektromotorycznej ogniwa

Post autor: Oskardes »

Zgłosiłem już prośbę o usnięcie posta z tamtej kategorii, ponieważ omyłkowo wstawiłem ją w złej ;)
ODPOWIEDZ