Ohm i Kirchhoff
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 8
- Rejestracja: 09 wrz 2019, 16:20
- Płeć:
-
- Witam na forum
- Posty: 8
- Rejestracja: 09 wrz 2019, 16:20
- Płeć:
-
- Witam na forum
- Posty: 8
- Rejestracja: 09 wrz 2019, 16:20
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Ohm i Kirchhoff
To nie pogotowie ani ostry dyżur zresztą na SORach też sie czeka z tej niecierpliwości nie podałeś nawet treści poleceń, a tu wróżki nie ma ale pewnie chodzi o policzenie wskazań mierników
Oporniki są oznaczone kodem paskowym, czyli znana jest ich rezystancja (kody sprawdź w wiki albo katalogu) a potem to już prosto: prawa Kirchhoffa albo tylko prawo Ohma dla całego obwodu. Jak są połączone opory, to chyba wiesz ?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Witam na forum
- Posty: 8
- Rejestracja: 09 wrz 2019, 16:20
- Płeć:
Re: Ohm i Kirchhoff
szczerze? nie wiem
sorki, za takie ponaglanie - faktycznie było to niezbyt miłe.
czy mógłbyś rozwiązać to zadanie? będę wdzięczna.
sorki, za takie ponaglanie - faktycznie było to niezbyt miłe.
czy mógłbyś rozwiązać to zadanie? będę wdzięczna.
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Ohm i Kirchhoff
\(I = \frac{E}{R_z + R_w}\)
\(\frac{1}{R_z} = \frac{1}{R_1} + \frac{1}{R_2 + R_3}\)
\(I = I_1 + I_2\)
\(I_1R_1 = I_2(R_2 + R_3)\)
podstaw i oblicz
\(\frac{1}{R_z} = \frac{1}{R_1} + \frac{1}{R_2 + R_3}\)
\(I = I_1 + I_2\)
\(I_1R_1 = I_2(R_2 + R_3)\)
podstaw i oblicz
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Witam na forum
- Posty: 8
- Rejestracja: 09 wrz 2019, 16:20
- Płeć:
Re: Ohm i Kirchhoff
Przyjacielu, nie potrafię
Jakbym potrafiła, to bym ogarnęła.
Z fizyki jestem totalnym zerem.
Jakbym potrafiła, to bym ogarnęła.
Z fizyki jestem totalnym zerem.
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Ohm i Kirchhoff
To zacznij od zera czyli zapoznania się z prawami wymienionymi przez ciebie w tytule
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Witam na forum
- Posty: 8
- Rejestracja: 09 wrz 2019, 16:20
- Płeć:
-
- Witam na forum
- Posty: 8
- Rejestracja: 09 wrz 2019, 16:20
- Płeć:
Re: Ohm i Kirchhoff
Masakra - wiem, ale nie powiem.
Masz trochę wiedzy na ten temat i od razu trzeba patrzeć z góry na tego, kto nie ma. Zajęłoby Ci to pewnie 5 minut.
Ale ok, poczekaj, bo karma lubi wracać i kiedyś może spec w innej dziedzinie tak samo wypnie się na Ciebie.
Szkoda gadać.
Masz trochę wiedzy na ten temat i od razu trzeba patrzeć z góry na tego, kto nie ma. Zajęłoby Ci to pewnie 5 minut.
Ale ok, poczekaj, bo karma lubi wracać i kiedyś może spec w innej dziedzinie tak samo wypnie się na Ciebie.
Szkoda gadać.
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: Ohm i Kirchhoff
Pierwsze zadanie zostało rozwiązane, czego najwyraźniej nie zauważyłaś, a w drugim:
\(U= \frac{ER_1R_2}{R_1R_2+R_3(R_1+R_2)} \)
Tobie pozostaje sprawdzenie wartości oporników w kodzie paskowym, co zajmie pewnie mniej niż 5 minut, i wstawienie do podanych wzorków.
\(U= \frac{ER_1R_2}{R_1R_2+R_3(R_1+R_2)} \)
Tobie pozostaje sprawdzenie wartości oporników w kodzie paskowym, co zajmie pewnie mniej niż 5 minut, i wstawienie do podanych wzorków.
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Ohm i Kirchhoff
już się bojęadaconiewypada pisze: ↑12 wrz 2019, 20:53 Masakra - wiem, ale nie powiem.
Masz trochę wiedzy na ten temat i od razu trzeba patrzeć z góry na tego, kto nie ma. Zajęłoby Ci to pewnie 5 minut.
Ale ok, poczekaj, bo karma lubi wracać i kiedyś może spec w innej dziedzinie tak samo wypnie się na Ciebie.
Szkoda gadać.
zdradzę ci mój sekret: ja po prostu nie lubię leni i tych, którzy nazywają mnie przyjacielem a nie należą do tego zbioru
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Witam na forum
- Posty: 8
- Rejestracja: 09 wrz 2019, 16:20
- Płeć:
Re: Ohm i Kirchhoff
Nie cwaniakuj, bo kiedyś sam możesz potrzebować pomocy.korki_fizyka pisze: ↑13 wrz 2019, 09:41już się bojęadaconiewypada pisze: ↑12 wrz 2019, 20:53 Masakra - wiem, ale nie powiem.
Masz trochę wiedzy na ten temat i od razu trzeba patrzeć z góry na tego, kto nie ma. Zajęłoby Ci to pewnie 5 minut.
Ale ok, poczekaj, bo karma lubi wracać i kiedyś może spec w innej dziedzinie tak samo wypnie się na Ciebie.
Szkoda gadać.
zdradzę ci mój sekret: ja po prostu nie lubię leni i tych, którzy nazywają mnie przyjacielem a nie należą do tego zbioru
Jakbyś był taki inteligentny, na jakiego się kreujesz, to nie szukałbyś zarobku spamując prywatnymi wiadomościami na forum internetowym.
Sajonara.
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Ohm i Kirchhoff
Już to kiedyś słyszałem..na nikogo się nie kreuję tylko pomagam tym, którzy chcą czegoś się nauczyć a nie tylko oczekują rozwiązania za nich zadania w 5 minut.
żegnam ozięble
żegnam ozięble
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl