Oblicz

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
321
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 20 lut 2010, 12:59

Oblicz

Post autor: 321 »

Krystian zakupił 20 kartek pocztowych po 1,5 zł i 13 znczków po 0,15 zł. Kwota jaką musi zapłaci , po uwzględdnieniu 20% rabatu wynosi?????
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(0,80 \cdot (20 \cdot 1,50+13 \cdot 0,15)\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ