Równania liczby zespolone

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Syba1234
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 20 cze 2018, 19:34
Płeć:

Równania liczby zespolone

Post autor: Syba1234 »

Rozwiąż równanie:
----
z-1=z+1
sprzężenie jest nad (z-1)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(z=x+iy\\
x-1-iy=x+iy+1\\
i2y=-2\)

\(\begin{cases} 0=2\\ 2y=0\end{cases}\)
układ jest sprzeczny więc równanie nie ma rozwiązania.
ODPOWIEDZ