Układ równań

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
RazzoR
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 252
Rejestracja: 27 mar 2009, 13:23
Podziękowania: 117 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Układ równań

Post autor: RazzoR »

Rozwiąż układ równań

\(\begin{cases}x+2y-z-t=1\\ x+y+z+3t=2\\ 3x+5y-z+t=3 \end{cases}\)
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

\(\begin{cases}x+y-z=1+t\\x+y+z=2-3t\\3x+5y-z=3-t \end{cases} \iff \begin{cases}x=2-t\\y=-0,5\\z=0,5-2t\\t \in \rr \end{cases}\)
Pasuje?
ODPOWIEDZ