Zadanie

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
polaxcx
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 35
Rejestracja: 03 sty 2019, 16:16
Płeć:

Zadanie

Post autor: polaxcx »

ZAD 1
Obok na rysunku znajduje się drzewo binarne o v = 8 wierzchołkach i e = 7 krawędziach.
Przeprowadzamy procedurę przeszukania drzewa binarnego stosując algorytm przeszukiwania drzewa „w głąb” odwiedziając poszczególne wierzchołki i dokonując operacji dodawania wierzchołka na stos lub zdejmując element
ze stosu. Po wykonaniu pierwszej operacji na
stosie znajduje się korzeń λ, a po wykonaniu
n = 16 operacji stos jest pusty. Podać która z
odpowiedzi jest poprawna

Odpowiedzi :
1)Po operacji 14 stos ma postać 1 2)Po operacji 8 stos ma postać 1
3)Po operacji 12 stos ma postać 6 3 1
4)Po operacji 9 stos ma postać 2 1 5)Po operacji 10 stos ma postać 3 1
Załączniki
Szkic do zadania 1
Szkic do zadania 1
zad1.png (7.41 KiB) Przejrzano 1097 razy
ODPOWIEDZ