obliczyć pole obszaru ograniczonego krzywymi

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
peresbmw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 274
Rejestracja: 28 paź 2018, 18:20
Podziękowania: 80 razy
Płeć:

obliczyć pole obszaru ograniczonego krzywymi

Post autor: peresbmw »

obliczyć pole obszaru ograniczonego krzywymi y=lnx, \(y=ln^2x\), czy całka tak będzie wyglądać?
\(\int_{0}^{1} ln^2x-lnx dx\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: obliczyć pole obszaru ograniczonego krzywymi

Post autor: kerajs »

Nie.
\(P=\int_{1}^{e} (\ln x-\ln^2x) dx\)
ODPOWIEDZ