Hiperbolę o równaniu xy=2 przekształcono przez jednokładność o środku (0,0) i stosunku k=3, a następnie przesunięto o wektor [1,2].
Podaj jej obraz po tych przekształceniach?
Dzięki za pomoc:)
Obraz funkcji
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6270
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Proszę: viewtopic.php?t=67652&p=252571
viewtopic.php?f=32&t=44912
https://www.zadania.info/d694/4272119
itd. itp.
viewtopic.php?f=32&t=44912
https://www.zadania.info/d694/4272119
itd. itp.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl