Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
konar
- Dopiero zaczynam
- Posty: 26
- Rejestracja: 21 lut 2010, 15:30
Post
autor: konar »
Dlaczego \(49^{\frac{1}{log_37}} = 49^{log_73}\). Z czego to wynika? czy jest na to jakis wzór ?
-
jola
- Expert
- Posty: 5246
- Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1967 razy
- Płeć:
Post
autor: jola »
\(49^{ \frac{1}{log_37}}=49^{ \frac{1}{ \frac{log_77}{log_73} }}=49^{ \frac{1}{ \frac{1}{log_73} }}=49^{log_73}\)