Roczny popyt na kawę w kg w zależności od dochodu na osobę w

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
peresbmw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 274
Rejestracja: 28 paź 2018, 18:20
Podziękowania: 80 razy
Płeć:

Roczny popyt na kawę w kg w zależności od dochodu na osobę w

Post autor: peresbmw »

Roczny popyt na kawę w kg w zależności od dochodu na osobę w złotych (x) , od ceny kawy w złotych (k) i od ceny herbaty w złotych (h) jest opisany wzorem\(f(x,k,h)=0,06+0,001k-0,002h\). Oblicz elastyczności cenowe popytu na kawę dla dochodu 6000 złotych na osobę rocznie przy cenach k=40 i h=50.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6277
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1524 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ