pytanie do równania wykladniczego

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kontaktgw
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 19 paź 2018, 13:18
Płeć:

pytanie do równania wykladniczego

Post autor: kontaktgw »

mam pytanie do równanie wykładniczego rozwiązanego tutaj na forum a mianowicie
\((m-1) \cdot 4^{x}-4 \cdot 2^{x}+m+2=0\)
gdy mamy warunki na pierwiastki niedodatnie nie trzeba uwzględnić \(\Delta>0\) a potem część wspólna trzech warunków?
klaudias229
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 09 lut 2019, 09:23
Płeć:

Post autor: klaudias229 »

\(a \neq 0\\
\Delta >0\\
x_1+x_2 \le 0\\
x_1 \cdot x_2<0\)
ODPOWIEDZ