zadanie

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ala1234
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 98
Rejestracja: 10 mar 2010, 14:50

zadanie

Post autor: ala1234 »

dane sa liczby

A=

pierwiastek z 5 -2
---------------------- =
4


B=

pierwiastek z 5 +2
----------------------- =
4


a) oblicz |a przez b - 1 |
b) zapisz liczbe

a*b
----- w postaci potegi liczby 2
a-b

c) sprawdz czy |a^2-b^2|=pierwiastek z 5 przez 2




bardzo was prosze o pomoc
Kasienka
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 376
Rejestracja: 05 sty 2009, 17:06

Post autor: Kasienka »

jak zapiszesz to w \([/?tex] (bez pytajnika) to pomogę, bo tak nie mogę zauważyć co i jak

pomoc jak to zapisać w temacie:http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=20&t=198\)
ODPOWIEDZ