Rachunkowość zarządcza

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Pablo1992
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 14 lip 2018, 13:54

Rachunkowość zarządcza

Post autor: Pablo1992 »

Witam,
mam problem z pewnym zadaniem z rachunkowości zarządczej. Treść zadania brzmi następująco:
Koszty stałe=20 000 zł, cena=10zł/szt., koszt jednostkowy zmienny=6zł/szt. Oblicz ile powinny wynosić, przy produkcji 1000 szt., koszty stałe aby zysk netto był równy 20 000 zł (stopa podatkowa 20%).
Czy ktoś mam pomysł jak to rozwiązać?
Z góry dziękuje za odpowiedź :)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

spytaj dillsona czy kogoś znalazł viewtopic.php?f=38&t=86074
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ