Naszkicuj dziedzinę funkcji f(x,y) , gdy:

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
marex692
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 32
Rejestracja: 05 cze 2018, 22:18
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Naszkicuj dziedzinę funkcji f(x,y) , gdy:

Post autor: marex692 »

Naszkicuj dziedzinę funkcji f(x,y) , gdy:
a)
\(f(x,y) =\sqrt{1-xy}\)*ln(xy)
b)
\(f(x,y)= \frac{\sqrt{xy-y^{2}}}{ln(1-x^{2}-y^{2})}\)
c)
\(f(x,y)=xln(x-y)-\sqrt{xy}\)
d)
\(f(x,y) =arc sin(y-2x)-\frac{x^{2}+y^{2}-16}{\sqrt{xy}}\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomyliłeś działy, to nie są zadania na poziomie szkoły średniej.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re:

Post autor: radagast »

korki_fizyka pisze:Pomyliłeś działy, to nie są zadania na poziomie szkoły średniej.
Nie jest tak źle:
marex692 pisze:Naszkicuj dziedzinę funkcji f(x,y) , gdy:
a)
\(f(x,y) =\sqrt{1-xy}\)*ln(xy)
\(\begin{cases}1-xy \ge 0\\xy>0 \end{cases}\)
i uczeń szkoły średniej powinien sobie poradzić.
Podobnie pozostałe.
ODPOWIEDZ