Geometria analityczna

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
justkisiel
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 19 lis 2017, 14:07
Podziękowania: 7 razy
Płeć:

Geometria analityczna

Post autor: justkisiel »

Napisać równanie prostej przechodzącej przez środek odcinka o końcach A(2,-3,7) i B(-4,1,1) oraz przez punkt przebicia płaszczyzny \pi : x+y-z+1=0 oraz prostą l: (x-1)/2=(y-1)/1=(z+3)/2
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

popraw treść. (punkt przebicia płaszczyzny \(\pi\) czym)
ODPOWIEDZ