Pomoc w zrozumieniu tabeli

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
edharris
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 20 maja 2018, 21:46
Płeć:

Pomoc w zrozumieniu tabeli

Post autor: edharris »

Cześć, mój pierwszy post tutaj, ale jesteście moją ostatnią deską ratunku.

Możę zacznę od moich danych:

l/M=0,26
C/M = 5,75
M/R =191,66

Otóż muszę wyznaczyć dzeta z tabeli poniżej:

https://imgur.com/a/WsxGHNs

Ale za cholerę nie wiem jak to zrobić, znalazłem w internecie podobny projekt, w którym mowa jest o interpolacji.

https://imgur.com/a/rMCBM46

Jest ktoś w stanie mi podać jaką wartość dzeta mam przyjąć ? I wytłumaczyć mi dlaczego ?

Pozdrawiam
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Lepiej zacznij od tego: viewtopic.php?f=29&t=12617
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ