zadania z klasy 2 liceum

Zadania konkursowe i olimpijskie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Piotr1001-p1
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 18 maja 2018, 09:42
Płeć:

zadania z klasy 2 liceum

Post autor: Piotr1001-p1 »

prosta o rownaniu y=-2x+(2m-3)przecina w układzi współrzednych oś Oy w punkcie (0,2) wyznacz wartość parametru m
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2988
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1306 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(2=-2 \cdot 0+2m-3\\
m=2,5\)
ODPOWIEDZ