Boki czworokąta - proste - pole

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

Boki czworokąta - proste - pole

Post autor: enta »

Boki pewnego czworokąta zawierają się w prostych o równaniach x +2y-4=0, 2x-y+10=0,y=0i y=2. W prostokątnym układzie współrzędnych zaznacz zbiór punktów należących do tego czworokąta oraz oblicz pole powstałej figury.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

ScreenHunter_282.jpg
ScreenHunter_282.jpg (15.99 KiB) Przejrzano 1114 razy
\(P=1+8+4=13\)
albo
\(P= \frac{9+4}{2} \cdot 2=13\)
ODPOWIEDZ