Odczytaj z wykresu rozwiązanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
milenkar90
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 39
Rejestracja: 09 gru 2016, 09:59
Podziękowania: 19 razy

Odczytaj z wykresu rozwiązanie

Post autor: milenkar90 »

Odczytaj z wykresu rozwiązanie równania:
Załączniki
ss.jpg
ss.jpg (90.26 KiB) Przejrzano 1061 razy
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(f(x)=3 \iff x=-2 \vee x=2\\
f(x)<3 \iff x \in \left( - \infty ,-2\right) \cup \left( -2,2\right) \cup \left( 2, \infty \right)\)
ODPOWIEDZ