funkcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Rozkręcam się
- Posty: 39
- Rejestracja: 09 gru 2016, 09:59
- Podziękowania: 19 razy
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
a)
\(f(x)=0 \iff x=-3 \vee x=2\\
f(x)>0 \iff x \in \left\langle -4,-3 \right) \\
f(x) \le 0 \iff x \in \left\langle -3,6\right\rangle\)
b)
\(f(x)=0 \iff x \in \left\{ -3,-1,3,5\right\} \\
f(x)>0 \iff x \in \left\langle -4,-1 \right) \cup \left( 3,5\right) \bez \left\{ -3\right\} \\
f(x) \le 0 \iff x \in \left\langle -1,3\right\rangle \cup \left\{ -3,5\right\}\)
\(f(x)=0 \iff x=-3 \vee x=2\\
f(x)>0 \iff x \in \left\langle -4,-3 \right) \\
f(x) \le 0 \iff x \in \left\langle -3,6\right\rangle\)
b)
\(f(x)=0 \iff x \in \left\{ -3,-1,3,5\right\} \\
f(x)>0 \iff x \in \left\langle -4,-1 \right) \cup \left( 3,5\right) \bez \left\{ -3\right\} \\
f(x) \le 0 \iff x \in \left\langle -1,3\right\rangle \cup \left\{ -3,5\right\}\)