Termodynamika

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
przemvp7
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 29 sty 2018, 15:22
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Termodynamika

Post autor: przemvp7 »

Dobrywieczór
Za dwa tygodnie mam wejściówkę z fizyki, chciałbym prosić o pomoc w rozwiązaniu zadań przykładowych które dostaliśmy od Profesor. Dziękuję za każdą pomoc i pozdrawiam!
Obrazek
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

A sam nic nie dasz rady ?? co chcesz przez te 2 tygodnie robić ? wolne chcesz mieć :D
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
przemvp7
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 29 sty 2018, 15:22
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Post autor: przemvp7 »

Dziękuję za szybką odpowiedź :D , oczywiście robię zadania lecz nie wszystkie umiem zrobić, a te które umiem przydałoby się sprawdzić z kimś mądrzejszym w tym dziale nauki. Wszyscy mamy dużo do nauki, rozwiązanie tych zadań pomogłoby nie tylko mi lecz całej grupie. Dodam że wolę mieć wszystko ogarnięte wcześniej niż pisać na ostatnią chwilę "Pomocyyy!!". Ponadto na bieżacy tydzień też mam z czego się uczyć. Jeżeli Pan nie ma chęci pomóc, nic się nie stało :D
przemvp7
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 29 sty 2018, 15:22
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Post autor: przemvp7 »

PS jakbym dał radę z zadaniami nie pisał bym posta o pomoc, oczywiście proszę nie brać tego do siebie :D
Pozdrawiam!
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re:

Post autor: korki_fizyka »

przemvp7 pisze:te które umiem przydałoby się sprawdzić z kimś mądrzejszym w tym dziale nauki.
jakoś nie widać tu tych rozwiązanych samodzielnie do sprawdzenia :(
przemvp7 pisze:Wszyscy mamy dużo do nauki, rozwiązanie tych zadań pomogłoby nie tylko mi lecz całej grupie
to całą grupa leniuchuje :?: a ci "mądrzejsi" mają zap.. :D
przemvp7 pisze: Dodam że wolę mieć wszystko ogarnięte wcześniej niż pisać na ostatnią chwilę "Pomocyyy!!"
Pisanie "Pomocy!!" jest zakazane nawet na ostatnią chwilę, patrz pk.1 regulaminu: viewtopic.php?f=29&t=12617

Jesli już oderwiesz się na chwilę od "nauki" i dasz próbkę swoich umiejętności, to możemy wrócić do tematu a jesli nie, to...
nic się nie stało :D
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

PS. skoro piszesz o "grupie", to chyba nie chodzisz już do szkoły czyli post umieściłeś w dodatku w złym dziale :?:
viewtopic.php?f=30&t=85004
pozdrawiam
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
przemvp7
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 29 sty 2018, 15:22
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Post autor: przemvp7 »

Więc proszę napisz mi jak mam zacząć zadanie np 4. Doskonale rozumiem że wy na forach nienawidzicie ludzi którzy wrzucają wam zadania do rozwiązania i jedyne co robią to przepisują je lub uczą się na pamięć. Ja wrzuciłem zadania przykładowe z chęcia nauczenia się ich. Bardzo jest przykre że wrzucacie wszystkich do jednego worka i promujecie cwaniactwo. Gdybym napisał że to zadania na kolokwium które mam za dwa dni pewnie odzew był by inny, a że nie umiem zrobić zadań i chce mieć czas żeby się przygotować to pierwsze co widzę to zarzut że jestem leniem i oszustem.
ODPOWIEDZ