całki

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ksiezniczkaaa
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 03 mar 2018, 13:06
Podziękowania: 2 razy
Płeć:

całki

Post autor: ksiezniczkaaa »

Wyznacz a:
\(\int_{h/2}^{-h/2} E(y)(y-a)dy=0\)
gdy
\(E(y)=E1\) gdy \(y=h/2\)
\(E(y)=E2\) gdy \(y=-h/2\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ