Statyka- Wypadkowa i długość sił.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Malw
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 58
Rejestracja: 06 sty 2014, 14:41
Podziękowania: 30 razy
Płeć:

Statyka- Wypadkowa i długość sił.

Post autor: Malw »

Witam.
Proszę o rozwiązanie następującego zdania z statyki.

Dane są siły:
\(P1=10N\) \(\alpha =45^\circ\)
oraz
\(P2=20N\) \(\alpha =90^\circ\)

W zadaniu trzeb określić wypadkową tych sił i długość wypadkowej.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Statyka- Wypadkowa i długość sił.

Post autor: panb »

Rozwiązanie na załączonym obrazku.
rys.png
rys.png (31.21 KiB) Przejrzano 1174 razy
Malw
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 58
Rejestracja: 06 sty 2014, 14:41
Podziękowania: 30 razy
Płeć:

Re: Statyka- Wypadkowa i długość sił.

Post autor: Malw »

panb, Super, bardzo, bardzo dziękuję za rozwiązanie tego zadania.
Imponuje mi Twoja wiedza. Gratuluję ogromnej wiedzy :)
ODPOWIEDZ