Zbieżność punktowa i jednostajna

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
NieRozumiem85
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 162
Rejestracja: 30 sty 2016, 08:57
Podziękowania: 88 razy

Zbieżność punktowa i jednostajna

Post autor: NieRozumiem85 »

Zbadać zbieżność punktową i jednostajną ciągu funkcyjnego fn: \(\rr \to \rr\) określonego wzorem:

\(f_n(x) = \sqrt{n} \ln ( 1 + \frac{x^2} { \sqrt{n} } )\)
ODPOWIEDZ