Sprawdzić czy są podprzestrzeniami r^3 podzbiory

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
llallik
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:30
Płeć:

Sprawdzić czy są podprzestrzeniami r^3 podzbiory

Post autor: llallik »

Sprawdzić czy są podprzestrzeniami r^3 podzbiory
A = { (x1,x2,x3) : x1 +x2 +x3 = 0 }
D = {(x1,x2,x3) : x1*x3=0}
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Sprawdzić czy są podprzestrzeniami r^3 podzbiory

Post autor: radagast »

llallik pisze:Sprawdzić czy są podprzestrzeniami r^3 podzbiory
A = { (x1,x2,x3) : x1 +x2 +x3 = 0 }
D = {(x1,x2,x3) : x1*x3=0}
A jest, D nie jest.
ODPOWIEDZ