Zadania z mikroekonomii

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
papla
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 31 sie 2017, 17:52
Płeć:

Zadania z mikroekonomii

Post autor: papla »

Hej, czy ktoś mógłby rozwiązać mi dwa zadanka? Byłabym bardzo wdzięczna!

1. Funkcja kosztu całkowitego firmy ma postać TC=20Q + 2Q^2. Jakie rozmiary produkcji wybierze przedsiębiorstwo przy cenie:
P0= 120
P1= 60
P2= 24
i jaki osiągnie wynik finansowy?

2. Jeżeli FC=100, MC=6Q^2 - 32Q + 50 wyjaśnij, dlaczego przy cenie P0=10 obowiązującej na wolnokonkurencyjnym rynku firma nie będzie prowadziła działalności produkcyjnej.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6277
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1524 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ