ciaglosc funkcji

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
krysiaoz
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 164
Rejestracja: 18 lut 2011, 22:40
Podziękowania: 160 razy
Płeć:

ciaglosc funkcji

Post autor: krysiaoz »

Narysuj przykładowy wykres funkcji ciaglej f ,który spełnienia podany warunek
A) f:(-3,5) na R
B) f:(-3,5) na <2;nieskończoność)
C)f:(-3,-1)suma(2,4) na <-2,5>
Z góry dziękuję
Wojtek55501000
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 30 cze 2017, 17:11
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Re: ciaglosc funkcji

Post autor: Wojtek55501000 »

Jeśli dobrze zrozumiałem treść zadania, to takie proste funkcje powinny spełnić podane warunki.
a) y=4
b) y=-1
c) y=3

Pozdrawiam!
radagast
Guru
Guru
Posty: 17552
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7436 razy
Płeć:

Re: ciaglosc funkcji

Post autor: radagast »

krysiaoz pisze:Narysuj przykładowy wykres funkcji ciaglej f ,który spełnienia podany warunek
A) f:(-3,5) na R
\(f:(-3,5) \to R\) ma być "na"
myślę, że raczej chodziło o taki obrazek :
ScreenHunter_1826.jpg
ScreenHunter_1826.jpg (30.71 KiB) Przejrzano 2367 razy
moja funkcja ma wzór: \(y=\tg \left( \frac{ \pi }{8} \left(x-1 \right) \right)\) i jest "obcięta" do przedziału \(\left( -3,5\right)\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17552
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7436 razy
Płeć:

Re: ciaglosc funkcji

Post autor: radagast »

krysiaoz pisze:Narysuj przykładowy wykres funkcji ciaglej f ,który spełnienia podany warunek
B) f:(-3,5) na <2;nieskończoność)
ScreenHunter_1827.jpg
ScreenHunter_1827.jpg (29.72 KiB) Przejrzano 2366 razy
radagast
Guru
Guru
Posty: 17552
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7436 razy
Płeć:

Re: ciaglosc funkcji

Post autor: radagast »

krysiaoz pisze:Narysuj przykładowy wykres funkcji ciaglej f ,który spełnienia podany warunek
C)f:(-3,-1)suma(2,4) na <-2,5>
ScreenHunter_1829.jpg
ScreenHunter_1829.jpg (16.47 KiB) Przejrzano 2360 razy
Oczywiście oba fragmenty wykresu powinny mieć puste kółeczka na krańcach ale nie umiem przekonać mojego programu żeby to wykonał .
ODPOWIEDZ