MACIERZE

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
klazuka
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 01 mar 2016, 20:46
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

MACIERZE

Post autor: klazuka »

Witam, mam problem z zadaniem,
Wyznacz macierz X z równania: B*X^T - C*B^T + 6*A=)

A= 2 -1.............B=-1 0 4................... C= 5 3 -2
2 3..................5 4 -4...................-1 1 4

Przepraszam ale nie umiem dodawac tyc matematycnych znakow
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: MACIERZE

Post autor: radagast »

klazuka pisze:Witam, mam problem z zadaniem,
Wyznacz macierz X z równania: B*X^T - C*B^T + 6*A=)

A= 2 -1.............B=-1 0 4................... C= 5 3 -2
2 3..................5 4 -4...................-1 1 4

Przepraszam ale nie umiem dodawac tyc matematycnych znakow
spróbuję pomóc zapisać :
\(A= \begin{bmatrix}2&-1\\2&3 \end{bmatrix}\)

\(B= \begin{bmatrix}-1&0&4\\5&4&-4 \end{bmatrix}\)

\(C= \begin{bmatrix}5&3&-2\\-1&1&4 \end{bmatrix}\)
Polecenie:
Wyznacz macierz \(X\) z równania: \(B*X^T - C*B^T + 6*A=...\)(i tu nie wiemy jaka jest prawa strona równania -uzupełnij).
ODPOWIEDZ