Hiperbola, Prosta.

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Eko140
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 04 cze 2017, 15:27
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Hiperbola, Prosta.

Post autor: Eko140 »

1.Hiperbola, której mimośród e=pierwiastek z 34/3 oraz ogniska mają współrzędne F1( \sqrt{-34},0), F2 ( \sqrt{34},0) :
a) x^2-y^2=8; b)25x^2-9y^2=225; c)x^2-y^2=16;

2.Punkty wspólne C,D prostej x-y=0 i kierownic elipsy x^2+2y^2 = 32 mają współrzędne:
a)C(8,8), D(-8,-8); b)C( \frac{25}{3}), \frac{25}{3}) , D ( \frac{-25}{3}), \frac{-25}{3}); c)C(4 \frac{1}{2} , 4 \frac{1}{2}), D(-4 \frac{1}{2} , -4 \frac{1}{2})
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Post autor: eresh »

w czym konkretnie jest problem?
zwyczajne podstawienie do wzorów
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Eko140
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 04 cze 2017, 15:27
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: Eko140 »

Mógłby Pan podać mi te wzory, bądź też do nich podstawić? (Tak, liczę na gotowca :))
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Post autor: eresh »

nie mogłabym
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Eko140
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 04 cze 2017, 15:27
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: Eko140 »

Jeżeli nie podała Pani rozwiązania, ani wzorów to po co się Pani wypowiada? Może ktoś inny by odpowiedział i pomógł. Napisała Pani, że wystarczy podstawić do wzorów jak nie wiem z jakich skorzystać to co mam zrobić?
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re:

Post autor: eresh »

Eko140 pisze:Jeżeli nie podała Pani rozwiązania, ani wzorów to po co się Pani wypowiada? Może ktoś inny by odpowiedział i pomógł. Napisała Pani, że wystarczy podstawić do wzorów jak nie wiem z jakich skorzystać to co mam zrobić?
poszukać wzorów w notatkach z ćwiczeń/wykładów
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Eko140
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 04 cze 2017, 15:27
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: Eko140 »

Na wykłady nie chodzę, a na ćwiczeniach nie notuję :/.
Eko140
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 04 cze 2017, 15:27
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: Eko140 »

Dlatego zwracam się z prośba na tym forum i bardzo proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

Wcale nie zwracasz się z prośbą, jeśli chodzi o ścisłość.
ODPOWIEDZ