Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
polgyt
- Dopiero zaczynam
![Dopiero zaczynam Dopiero zaczynam](./images/ranks/rank1.gif)
- Posty: 16
- Rejestracja: 24 lis 2016, 11:02
- Podziękowania: 4 razy
Post
autor: polgyt »
2x *\(e^{x^2}\)
pomoże ktoś obliczyć
-
kerajs
- Fachowiec
![Fachowiec Fachowiec](./images/ranks/rank9.gif)
- Posty: 2965
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Post
autor: kerajs »
\(\int_{}^{} 2xe^{x^2}dx= \left[t=x^2 \right] = \int_{}^{} e^tdt=e^t+C=e^{x^2}+C\)